In afara produselor de ingrijire de calitate (uscator de par, placa de par, ondulator etc.), putem acorda ajutor parului nsotru si din interior, prin alimentatie. Alimentatia sanatoasa, bogata in minerale, vitamine si alti nutrienti va avea ca efect o mai buna stare generala de sanatate, dar va contribui semnificativ si la mentinerea si refacerea sanatatii parului.
Va prezint cateva alimente, care pot fi adaugate in dieta zilnica, pentru a va putea bucura de un par mai sanatos si mai frumos:
Carnea de somon este bogata in proteine si acizi grasi Omega 3. Corpul uman nu poate sintetiza acesti acizi, foarte benefici pentru sanatatea inimii, dar si a parului.
Fasolea contine minerale (magneziu si zinc), acid folic si vitamina 6. Astfel, consumul de faasole va contribui la mentinerea stralucirii parului.
Coacazele sunt o sursa importanta de antioxidanti si vitamine, ce ne protejeaza corpul si parul impotriva imbatranirii.
Nucile contin biotina, vitamina E si Omega 3 vegetala. Acest continut complex ne protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi. Mai mult decat atat, un contnut scazut de biotina poate avea ca efect caderea parului. De asemenea, nucile contin si cupru, care are un rol important in mentinerea culorii parului.
Spanacul este bogat in vitamina B, vitamina C, vitamina E, calciu, fier, potasiu si magneziu. Consumat, de preferat, in stare cruda are multiple beneficii pentru par.
Stridiile au un continut bogat in zinc si proteine. Poate nu ai ocazia de a savura stridii in fiecare zi, dar ar fi bine sa profiti atunci cand se iveste ocazia. Previn caderea parului si ajuta la regenerarea acestuia.
Lactatele de orice fel contin vitamina B12, vitamina D si calciu contribuind la mentinere sanatatii parului.
Ouale sunt o sursa buna de proteine, zinc, seleniu, sulf si fier. Deficitul de fier este e multe ori cauza caderii parului, in special in cazul femeilor.
Mazarea ne ofera carbohidrati si potasiu, elemente necesare pentru un par sanatos si puternic.