Intotdeauna mi-au placut esentele si aromele puternice ale condimentelor si plantelor aromatice. Astfel, am improvizat o mica gradina aromatica chiar acasa, cu plante in ghivece. Mica mea colectie se imbogateste in fiecare sezon cu noi arome.
Pana acum, busuiocul este preferatul meu. De cand a inverzit, nu ma pot abtine sa nu folosesc cateva frunzulite puternic mirositoare aproape la orice mancare. Busuiocul este o planta aromatica din aceeasi familie cu menta. Este usor de cultivat in gradina sau in ghiveci si este foarte popular in Romania.
Incerc sa-mi intretin sanatatea, dar si silueta, printr-o alimentatie bazata pe multe fructe si legume. Astfel, adaug frunze proaspete de busuioc la salate, ceaiuri, limonada, dar si la mancarurile gatite. De asemenea, pastele cu sos Pesto mi se par senzationale :).
Dincolo de aromele unice, se pare ca busuiocul are si multiple beneficii pentru sanatate. Astfel, frunzele proaspete de busuioc contin vitamina A, vitamina C, calciu, acid folic, magneziu, fier, cupru, mangan vitamina K si chiar acizi grasi Omega 3. De asemenea, are un continut bogat in uleiuri volatile si flavonoide.
Va sfatuiesc si pe voi sa va cumparati un busuioc mic la ghiveci. Frunzele proaspete au o aroma placuta si puternica, ce nu se poate compara cu condimentele uscate…