Din fericire, eu am fost de mica invatata sa-mi ingrijesc cu atentie dintii si sa nu ma duc la culcare fara un periaj dentar corect. Acum nu suport deloc sa simt ca dintii mei nu sunt perfect curati si poate cateodata chiar mai exagerez cu periajul si folosirea atei dentare.
De curand am fost la medicul stomatolog pentru un tratament de albire al dintilor. Imi planificasem mai demult sa apelez la o astfel de procedura si am am studiat putin prin mediul online, cautand detalii despre procedurile si tratamentele de albire a dintilor. Am aflat destul de multe lucruri interesante si dupa ce am vorbit si cu medicul stomatolog m-am decis sa va impartasesc cateva informatii importante.
Exista mai multe mituri, care circula in diferite medii de informare si care impiedica, de multe ori, oamenii sa beneficieze de avantajele unei albiri dentare de calitate. Mai mult decat atat, exista situatii in care oamenii isi pot deteriora dintii incercand produsele nepotrivite.
Iata, deci, cateva mituri populare despre albirea dintilor:
Albirea cu laser este cea mai eficienta
Albirea dintilor cu laser este o procedura performanta, dar si scumpa, si poate de aceea este destul de promovata. Este cu adevarat eficienta, dar exista si alte metode care pot oferi rezultate similare. Daca nu va permiteti o astfel de procedura, intrebati medicul dentist si alegeti o alta varianta, mai ieftina.
Oricine isi poate albi dintii
Din pacate nu este chiar asa. Exista cateva precautii legate de varsta. Procedurile de albire a dintilor nu sunt recomandate copiilor si adolescentilor, deoarece pot determina cresterea sensibilitatii dentare si alte probleme nedorite.
Albirea dintilor sensibilizeaza dintii
Este adevarat ca procedurile de albire cresc sensibilitatea dintilor, dar acest efect este doar temporar. Majoritatea pacientilor experimenteaza o usoara stare de sensibilitate dentara, care poate dura pana la 24 de ore, dupa care dispare.
Dureaza mult pana apar rezultatele albirii dentare
In functie de procedura aleasa, timpul in care rezultatele apar poate varia. Astfel, procedurile pentru albirea dintilor efectuate la o clinica stomatologica, de catre un medic dentist competent vor da rezultate imediate. In cazul produselor de albire a dintilor acasa, poate dura mai mult pana la obtinerea rezultatului dorit. Daca va doriti un rezultat rapid, atunci cea mai buna solutie o reprezinta medicul stomatolog.
Albirea dintilor nu are efecte secundare
Aceasta afirmatie este falsa, chiar daca este sustinuta de multi producatori de produse pentru albire. Albirea dintilor poate avea efecte secundare, daca exista afectiuni si leziuni la nivelul dintilor si al cavitatii bucale (sangerari, iritatii, carii dentare etc.). Astfel, ar fi bine sa mergeti la un control stomatologic inainte de a folosi un tratament de albire, daca alegeti albirea dintilor acasa.
Restaurarile protetice pot fi albite ca dintii naturali
Fatetele, puntile, coroanele sau implanturile dentare nu sunt albite in acelasi mod ca si dintii naturali. Atunci cand sunt supuse unui tratament de albire, dintii artificiali capata nuante diferite, ce nu se armonizeaza cu restul dintilor. Astfel, este nevoie de restaurarea lucrarilor protetice pentru armonizarea cu restul dintilor naturali proaspat albiti.
Kiturile de albire pot fi achizitionate de oriunde
Exista multiple produse disponibile in magazine, unele mai bune altele mai putin bune. Ar fi bine sa cereti si parerea medicului stomatolog inainte de achizitiona un astfel de kit, pentru a va asigura ca veti cumpara produsul potrivit.
Sper ca vi s-au parut interesante si utile aceste informatii si ca va va fi mai usor sa alegeti cea mai potrivita metoda. Daca mai aveti alte intrebari despre albirea dentara, sanatatea orala si procedurile de infrumusetare a zambetului, va recomand site-ul ZambetSanatos.
In final, trebuie sa ne amintim ca albirea dintilor nu este un efect permanent, nidiferent de produsele folosite, iar pastrarea stralucirii obtinute depinde in mare masura de obiceiurile noastre zilnice.